Thaci: Kosovo will sue Serbia for genocide

PRISTINA – Kosovo will ask Serbia to pay for “war damages” on charges of genocide committed during the 1998-1999 war, said Hashim Thaci, Kosovo Foreign Minister and Deputy Prime Minister for “Anatolia” agency.

hasim-taci-1348516289-211920-650x3481

According to him, Kosovo will address the International Court of Justice (ICJ) after it assesses “internal and international circumstances”.

“Serbia has unquestionably committed genocide in Kosovo. We have evidence, testimonies and the whole world knows it,” said Thaci who was the political leader of Kosovo Liberation Army in 1999.

“But, as Kosovo is still not a part of the UN, we are trying to find legal basis to raise a lawsuit against Serbia for genocide and prove it to the international justice system,” said Thaci and recalled that the majority of the most powerful countries in the world has already recognized Kosovo, so it expects other recognitions in the future.

2 COMMENTS

  1. STA GOSPODIN HASHIM THACI MISLI DA TUZI SRBIJU ZA GENOCID KADA JE ON SAM BIO POLITICKI LIDER[KLA] NA KOSOVU TADA SU MNOGI SRBI ODVEDENI I VEROVATN POBIJENI,ISTO JE IZVRSEN GENOCID NAD SRBIMA STO I DAN DANAS SRBI ZIVE U STRAHU NA SVOJIM OGNJISTIMA NIKO SE U UJEDINJENIM NACIJAMA NIJE OSVRNUO DA POSTAVI PITANJE O NESTALIM SRBIMA NA KOSOVU OTELI SU UZ POMOC AMERIKANACA DEO OD SRPSKE TERITORIJE TO JE ISTO KADA NEKOG PRIMITE U SVOJU RODJENU KUCU I ON VAM OKUPIRA JEDAN DEO KUCE I KAZE TO JE SAD NJEGOVO PA TAKO SU IZBEGLI ALBANCI KOJI SU ZA VREME TITA BEZALI IZ ALBANIJE OD ENVER HODZE BEZALI SU U SRBIJU SADA SU ZA UZVRAT DA DOBROCINSTVO OTELI DEO SRPSKE TERITORIJE PA SADA HOCE I DA TUZE SRBIJU ZA GENOCID ,STA JESA GENOCIDOM NAD SRBIMA I DAN DANAS NEDAJU NI MRTVIMA DA POCIVAJU U MIRU SVI U UN ZATVARAJU OCI KAO DA SE NISTA NE DESAVA O KRSENJU LJUDSKI PRAVA IZGLEDA DA NEKOME ODGOVARA VELOKA ALBANIJA.

LEAVE A REPLY