Naslovna > Srbija Danas > Politika > Mali u poseti Iranu

Mali u poseti Iranu

BEOGRAD –

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali boraviće od 10. septembra u dvodnevnoj poseti Iranu, gde će potpisati Memorandum o razumevanju grada Beograda i Teherana i razgovarati o mogućnosti uspostavljanja direktnog leta između dva grada.

Kako je saopštio gradski servis Beoinfo, gradonačelnik Beograda sastaće se sa gradonačelnikom Teherana Mohamadom Bekerom Galibafom.

"Gradonačelnici će potpisati Memorandum o razumevanju grada Beograda i Teherana, u cilju jačanja kulturnih veza i poslovnih kontakata i uspostaljanja saradnje u različitim oblastima", dodaje se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Mali će sa zvaničnicima Teherana razgovarati o mogućnosti uspostavljanja direktnog leta između dva grada, unapređenju ekonomske saradnje, turizma, kulturnih, naučnih i obrazovnih institucija.

Dodaje se da će biti reči i o konkretnim projektima u oblasti komunalne infrastrukture, saobraćaja, izgradnje i održavanja sistema metroa, održivog razvoja, zaštite životne sredine, socijalne zaštite i u svim drugim značajnim oblastima.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Podeljeno