Naslovna > Oko nas > Balkan > Nebojša Medojević: Nema dila sa Đukanovićem, povući ćemo priznavanje Kosova!

Nebojša Medojević: Nema dila sa Đukanovićem, povući ćemo priznavanje Kosova!

REŽIM Mila Đukanovića ostavio je pustoš u višegodišnjoj vladavini, opljačkao državu i građane, zatvorio fabrike i oko 100.000 radnih mesta u privredi. Razorio je institucije i stavio ih u funkciju njegovog ličnog bogaćenja. Uspostavio je tesne odnose organizovanog kriminala, delova službi bezbednosti i kreirao novu malu grupu njemu bliskih tajkuna koji sada kontrolišu Crnu Goru. Umesto slobodne, demokratske, pravne države, Đukanović je stvorio privatnu državu, kojom vlada koalicija krupnog kapitala, krupnog kriminala i vrha DPS.

Ovo u razgovoru za "Novosti" ističe Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta, i dodaje:

– Korupcija je postala endemska i razorila je institucije pravne države, ali i tradicionalni sistem pozitivnih društvenih vrednosti, pa su lopovi, mafijaši, špijuni postali društveni uzori i novokomponovana elita. Naravno, takav bolesni sistem je neefikasan i proizvodi sve veće račune koje neko treba da plaća, pa je zemlja dovedena pred bankrot javnih finansija i dužničko ropstvo.

* Na pitanje da li je došao čas da DPS ode sa vlasti, odgovara potvrdno i nastavlja:

– Što se tiče DF, mi smo protestima kojim smo tražili fer i demokratske izbore i pobunom 24. oktobra prošle godine bili doveli Đukanovića u neodrživu političku poziciju. Nažalost, zbog pogrešne odluke dela opozicije da uđe u njegovu vladu, on je kupio još vremena i spasao se od pada. DF je svojim principijelnim političkim delovanjem postao dominantna opoziciona snaga oko koje se okuplja sve veći broj subjekata koji žele suštinske, a ne kozmetičke promene u zemlji. Već prve dve nedelje naše kampanje su pokazale snagu naših ideja i podršku naroda, a posebno mladih.

* Šta DF razlikuje od ostalih partija?

– Nikada nismo i nećemo dilovati sa Đukanovićem. Nakon pobede preispitaćemo sve pljačke i oduzeti imovinu pokradenu državi i narodu. Nijedna ambasada i strana sila nema uticaj na naše odluke. Odgovaramo samo narodu i radimo za interese države. Povući ćemo priznavanje Kosova, ukinućemo sankcije Rusiji, organizovaćemo referendum oko članstva Crne Gore u NATO. MALIGNO TKIVO – DPS je maligno političko tkivo Crne Gore i njegov opstanak ugrožava stabilnost i budućnost države. Neko mora da nestane. Crna Gora ili DPS. Očekujemo sjajan rezultat DF na ovim izborima, što će biti najveći garant da niko od ostataka opozicije neće praviti koaliciju sa DPS i da će nova vlada početi sa korenitim reformama za spas naroda i ekonomskom i moralnom obnovom – poručuje Medojević.
Imamo precizan i sveobuhvatan plan reformi i ekonomske i moralne obnove zemlje. Vratićemo u državno vlasnistvo "Telekom", "Železaru", "Rudnik uglja" u Pljevljima, nikšićki "Rudnik boksita", "Kombinat alumijuma" u Podgorici. Garantovaćemo minimalnu zaradu od 350 evra i minimalnu penziju od 200 evra, očistićemo zemlju od mafije. To je plan Demokratskog fronta, koji sigurno pobeđuje.

* Koliko je DF zaista snažan?

– Panika koja vlada u DPS i njihovim satelitskim medijima, partijama i Udbi jasno pokazuje da će DF da pobedi na ovim izborima. Naš cilj je da DF bude toliko jak da posle izbora bude stožer prve demokratske i reformske vlade, bez DPS. To je već realnost. DF će biti toliko jak da DPS neće uspeti da kupovinom nekog korumpiranog pojedinca sa neke od lista opozicije obezbedi sebi većinu. Ako se ovaj trend rasta podrške DF nastavi, nije nemoguće da budemo jači od DPS. Jednostavno, narod se oslobodio straha, aktivisti i pošteni članovi DPS prelaze u DF jer ne žele da više budu deo lopovske družine. Sada svi vide da su moji oštri stavovi – da je DPS lopovska sekta i da je kao političko krilo mafije treba zabraniti – bili utemeljeni u argumentima, odgovorni, reformski i patriotski.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Podeljeno