Naslovna > Oko nas > Balkan > Nikab ne sakriva mržnju ka Srbima

Nikab ne sakriva mržnju ka Srbima

NOVINARKA po zanimanju, Indira Sinanović je prva žena s nikabom koja će učestvovati na izborima u BiH – ona je kandidat A Stranke demokratska akcija (A SDA) za skupštinu opštine Zavidovići.

Indira nikab nosi 25 godina, a odevena u ovoj nošnji “osvanula je” i na stranačkim plakatima. Međutim, pažnju javnosti privukla je i radikalnim stavovima i jezikom mržnje na svojoj fejsbuk stranici.

Indira Srbe na “Fejsbuku” naziva “lažovima”, Jevreje “čifutima”, dok pripadnike LGBT populacije naziva “pederima”.

Indira često piše o verskim pitanjima i islamofobiji.

– Sve predrasude koje se naduvavaju kroz medije su političkog karaktera. Mi smo preživeli agresiju, tada su nas predstavljali kao fundamentaliste. Jedina mesta gde su mogle biti sve tri bogomolje su mesta gde su Bošnjaci većinski narod. Bošnjaci nikada nisu želeli etnički čistu zemlju. Mi možemo da živimo sa svim narodima, mene plaši ekspanzija islamofobije i bojim se da je to uvod u možda neku novu agresiju, da se narodu kroz paranoju predstavlja sve što je islamsko – smatra Indira Sinanović napominjući da je patriota i da bezuslovno voli državu BiH i narod, te da je njen doprinos “maksimalan u očuvanju BiH”.

NE DEMOKRATIJA VEĆ FAŠIZAM

Sarajevska novinarka Lejla Čolak žestoko je na “Fejsbuku” osudila stavove kandidatkinje A SDA:

– Indira, ja bih vrlo rado živela u društvu u kojem ćete vi prihvatititi i podržati nekog ko je ateista, Srbin (za koje kažete: “Laž je u samom biću Srbina”), Jevrejina i pripadnika LGBT populacije. Ovo o čemu vi govorite nije demokratija, već fašizam i jeftina politička propaganda – napisala je Lejla Čolak.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Podeljeno