Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Počinje “Oplenačka berba”

Počinje “Oplenačka berba”

TOPOLA –

Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić otvoriće danas u Topoli 53. Oplenačku berbu, koja će trajati tri dana.

Prema rečima direktorke TO "Oplenac" LJiljane Todorović, ova manifestacija je topolski brend i uvrstila je ovu opštinu u mrežu izuzetnih destinacija u Srbiji.

Oplenačka berba je dobila nagradu i priznanje kao najznačajnija tradicionalna manifestacija koja okupi i do 10 puta više gostiju nego što Topola ima stanovnika.

Todorovićeva je istakla da svi subjekti lokalne samouprave učestvuju u kreiranju ove manifestacije, a oko 270 izlagača iz ovog kraja, svojim proizvodima daće poseban doprinos ovom događaju.

"Na Oplenačku berbu dolaze gosti iz susednih zemalja kao i naši domaći. Preko 20.000 litara belog i crnog vina proda se tokom trajanja manifestacije, oko 100 litara rakije i oko 30.000 kilograma sezonskog voća", istakla je Todorovićeva.

Ona je naglasila da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni, kako na gradskom tako i na seoskom području.

Drugog dana Oplenačke berbe, u subotu 8. oktobra, u Topolu će doći i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ambasadori Tunisa, Palestine, Belorusije, kao i prijatelji opštine – DIS, predstavnici Dunava, Telekoma i Vebera.

U naredna tri dana opština Topola biće centar Šumadijskog okruga, ali ne samo u geografskom već i u kulturnom i tradicionalnom smislu.

"Tokom ove manifestacije održaće se i Sabor narodnog stvaralaštva što je specifična smotra srpske tradicije, kulture, izvorne pesme i igre", kazala je Todorovićeva.

Što se tiče zabavnog dela programa, na ovogodišnjoj 53. Oplenačkoj berbi večernje koncerte održaće Leksington bend i Jelena Tomašević.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija a organizatori su opština Topola i TO "Oplenac".

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Podeljeno