Naslovna > Slobodno vreme > Zanimljivosti > Prvi vodič o Srbiji na ruskom jeziku peti po broju prodatih primeraka u Rusiji

Prvi vodič o Srbiji na ruskom jeziku peti po broju prodatih primeraka u Rusiji

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije saopštila je da je prvi štampani turistički vodič na ruskom jeziku, u izdanju izdavačke kuće Poliglot, koji je finansijski i organizaciono podržala TOS, nalazi se na petom mestu po broju prodatih primeraka u Rusiji.

Na spisku asortimana najpopularnije knjižare Ruske prestonice Moskva, među najtraženijim turističkim vodičima u knjižarama Moskve našao se i vodič o Srbiji.

Vodič predstavlja lepote Srbije i po broju prodatih primeraka stao je odmah iza Izraela, Budimpešte i same Moskve, navodi se u saopštenju.

Poliglot o Srbiji je iz štampe izašao u drugoj polovini septembra ove godine i prvi je turistički štampani vodič na ruskom jeziku u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Poliglot je do sada predstavio 160 destinacija, izdao sedam miliona štampanih primeraka, dobitnik je više nagrada za najbolji vodič na ruskom, a prvo izdanje vodiča za Srbiju odštampano je u 10.000 primeraka.

Komentari

komentariPodeljeno