Naslovna > Regioni > Kosovo > Đurić: Odluka sramotna i predstavlja uvredu za ceo srpski narod

Đurić: Odluka sramotna i predstavlja uvredu za ceo srpski narod

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je „odluka francuskih vlasti da na slobodu puste Ramuša Haradinaja sramotna i predstavlja uvredu za ceo srpski narod, za žrtve, za one čije su porodice pretrpele neke od najmonstruoznijih zločina u dvadesetom veku“.

„To pokazuje da se Francuska prema našoj državi ponela na neprihvatljiv način, na način pun nepoštovanja prema našim institucijama, prema našem narodu, prema žrtvama, prema potrebi da se ljudima koji su počinili monstruozne zločine, koji su obezglavljivali devetomesečne bebe, silovali, palili, pljačkali, za šta postoje dokazi i svedoci koji su dostavljeni Francuskoj, da im se sudi, a ne da se puštaju na slobodu kao slobodni građani, rugajući se na taj način principima svih vrednosti, demokratskih, evropskih, ljudskih …“, rekao je Đurić za televiziju Most.

Prema njegovim rečima „to pokazuje veliko licemerje, spremnost da se takvi ljudi prihvataju kao legitimni predstavnici albanskog naroda da bi se prekrajala politička scena u Prištini, da bi se opet konsekventno Beograd stavio pod još veći pritisak zato što nećemo da prihvatimo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova“.

„Sve je to monstruozno i u skladu sa onom Njegoševom „Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečoveještvom“. Onima koji su ovakvu odluku doneli, bojim se da zaista i zakon leži u topuzu i tragovi smrde nečovještvom“, rekao je Đurić.

On je istakao da „ovo podstiče zločin, šovinističku euforiju , osećaj da je nekažnjivo klati, ubijati, pljačkati, paliti sve sto je srpsko na Kosovu i Metohiji“.

„Ali srpski narod je solidaran, neće dozvoliti da bude gažen, da bude ugrožavan kao i teritorijalna celovitost naše zemlje“, rekao je Đurić.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno