Naslovna > Srbija Danas > Politika > Brnabić: Protesti legitimni, Vučićeva pobeda neupitna

Brnabić: Protesti legitimni, Vučićeva pobeda neupitna

BEOGRAD – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da su protesti legitimni mada su mogli biti “demokratskiji” a da je pobeda Aleksandra Vučića neupitna i da su “građani bez daljnjeg rekli koga hoće za predsednika”.

Brnabić je gostujući na N1 televiziji rekla da su svi protesti legitimni uz ocenu da je vlada fantastično reagovala na proteste pokrenute u gradovima Srbije posle izbora.

“Nije bilo policije, svi su ispoštovali te proteste, iako demonstranti nisu ispoštovali svoje sugrađane. Kako god da su nastali protesti, oni spontani više nisu, a valjda je O.K. i prema drugim građanima da se kaže kuda će ići. Sve skupa, to može da bude dosta demokratskije”, kazala je ministarka.

Ona je dodala i da se slaže da sa onima koji protestuju treba razgovarati, ali da nije sigurna koga treba pozvati i “kako razgovarati sa grupom koja nema organizatora i spontano se okuplja”.

Ministarka je podvukla da je pobeda premijera Vučića do te mere neupitna, i brojčano velika, da ne postoji prostor za bilo kakve spekulacije niti oko spiska, niti oko krađe.

“Građani su bez daljnjeg rekli koga hoće za predsednika”, naglasila je Brnabić.

Prema njenim rečima, kada je takva pobeda fer je i demokratski da se čestita.

“Strašan je taj čin nečestitanja nekome sa kim ste učestvovali u trci”, dodala je i navela da kampanja jeste bila prljava, ali je iza nas i sada svi treba da rade za Srbiju.

Kako je rekla, bila je u štabu SNS u noći saopštavanja rezultata jer je Vlada Srbije njen tim i dodala:

“To je tim kojem pripadam, Aleksandar Vučić je predsednik vlade, predsednički kandidat koji je odneo ubedljivu pobedu, bilo bi nevaspitano da ne odem i da čestitam mu”.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa Savamalom ona je rekla da rušenje nije trebalo da se izvede na način na koji je urađen i da nadležni treba da odgovaraju, ali i podvukla da važan projekat “Beograd na vodi” treba da nastavi da se gradi.

“Rušenje treba ispitati, nadležni treba da odgovaraju, ali jako je važno istaći da je to važan kapitalan projekat od strateškog interesa za Beograd i Srbiju”, rekla je Brnabić za N1 i ocenila da je “strašno” da taj projekat od prvog dana nailazi samo na kritike.

“Urbanisti, arhitekte, nevladine organizacije, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, čuli smo da se uništava najlepši deo Beograda, a on je stajao kao deponija više od 50 godina i niko nije digao glas za taj najlepši deo Beograda, koji je bio najveće ruglo više od 50 god, niko nije rekao ‘hajde da napravimo nešto’. A ova vlada je to realizovala”, kazala je ona i dodala da je i pre ulaska u vladu podržavala projekat.

Ona je govoreći o novim zdravstvenim karticama i kašnjenju u njihovom izdavanju, rekla da je ta akcija “daleko od uspeha” i da su tome doprineli razni faktori.

Brnabić je rekla da će baze biti povezane do juna u tom mesecu biti puštena pilot faza testiranja rada baza podataka, a u oktobru će ona puštena za sve građane pa više neće morati da overavaju knjižice.

“To će se desiti u 2017, garantujem”, rekla je Brnabić za N1

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno