Naslovna > Srbija Danas > Politika > DSS: Pojačaće se pritisci na Srbiju

DSS: Pojačaće se pritisci na Srbiju

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije pozvala je danas još jednom na donošenje Zakona o vojnoj neutralnosti Srbije ocenivši da će se posle odluke Crne Gore da uđe u NATO Srbija biti izložena još većem pritisku da i ona odustane od politike vojne neutralnosti.

Ta stranka smatra da su vladajuća većina i najveći broj tzv. opozicionih stranaka u Srbiji spremne da pred tim pritiscima popuste, što, kako navode, dokazuje odbijanje predloga DSS da Narodna skupština donese Zakon o vojnoj neutralnosti.

DSS smatra da je režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori bežeći od volje svog naroda odbio raspisivanje referenduma a da je parlament izglasao ulazak u Crne Gore u NATO suprotno volji većine građana.

DSS osuđuje čestitke koje je Crnoj Gori tim povodom uputila vlast i “evrounijatska” opozicija u Srbiji smatrajući da su one u raskoraku sa politikom vojne neutralnosti.

“O raskoraku između reči i dela kako vlasti, jednako i evrounijatske tzv. opozicije, još eksplicitnije govore čestitke i izjave podrške odluci Crne Gore da uđe u NATO koju su brzometno uputili srpski ministar odbrane Zoran Đorđević, predsednik Demokratske stranke i strateški partner Saše Jankovića Dragan Šutanovac, Nenad Čanak, Čeda Jovanović, Vuk Drašković i brojni drugi NATO lobisti,” navodi se u saopstenju DSS.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno