Naslovna > Slobodno vreme > Zanimljivosti > KOLAČ BEZ MIRISA, UKUSA I KALORIJA: Ova poslastica je postala hit širom sveta (VIDEO)

KOLAČ BEZ MIRISA, UKUSA I KALORIJA: Ova poslastica je postala hit širom sveta (VIDEO)

“Rain drop” , desert koji se pojavio na internetu i postao apsolutni hit širom sveta, koji kao što mu i samo ime govori, ne goji, a pritom je vrlo lagan, poput kapi kiše. Radi se o slatkišu koji nema ni miris, ni neki poseban ukus, a opet je omiljena poslastica svima, jer nema kalorija.

Ovaj kolač je prvo počeo da se pravi u Japanu, ali Njujorčanin Daren Vong ga je lansirao pravo u svet popularnosti.

– Ukus ovog deserta je lagan, kao da jedete kapljicu kiše. Nadahnjuje sva čula – rekao je Vong. U poslastičarnicama on košta oko osam dolara, ali možete ga napraviti i sami. Sve što vam je potrebno jeste mineralna voda i agar (biljni želatin), prenosi Telegraf.

RECEPT:

500 ml vode
15 grama biljnog želatina (agar)
12 grama šećera

PRIPREMA:
Rastvorite želatin dodajući polako vodu i zagrevajte sve dok ne provri. Sipajte u modlu u obliku polulopte, i ubacite jagode ili voće po izboru. Rashladiti dva sata u frižideru.Ako rešite da ga napravite, vodite računa da ga pojedete u narednih pola sata. Ako to ne učinite u roku od 30 minuta, nestaće, tačnije poslastica će se samo razliti.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno