Naslovna > Regioni > Beograd > Mladić izgoreo u svojoj kući

Mladić izgoreo u svojoj kući

U VELIKOM požaru koji je izbio danas, nešto posle četiri sata ujutru u Sremčici, izgoreo je Miloslav Radosavljević (28). Vatra je buknula u omanjoj kućici u kojoj je živeo sam, a ugljenisao telo pronađeno je pored kreveta. Uzrok požara još nije poznat.

Buktinju, koja je već progutala krov kuće u Mirkovićevoj ulici, kod broja devet, primetio je jedanaestogodišnji dečak iz komšiluka i probudio ukućane. Tada su ondulin ploče, kojima je kućerak bio pokriven, već upale u unutrašnjost objekta, pa nesrećnom Miloslavu nije bilo spasa.

– Kad smo videli da gori gasili smo kako smo znali i umeli – priča komšija Dragan R. – Počela je da gori i bandera, a ja sam kidao kablove golim rukama da se ne zapali i druga kuća. Došle su komšije, punili smo kofe vodom i polivali, ne bi li ga spasli, ali nismo uspeli. Našli su ga pored kreveta. Verovatno je hteo izađe, ali se ugušio i izgoreo.

U obližnjoj kućici u dvorištu u kojoj živi rodbina nastradalog bilo je i troje dece, pa je čitav komšiluk priskočio u pomoć kako vatra ne bi progutala i ovo domaćinstvo.

– Miloslav je voleo da popije, pa je verovatno zapalio cigaretu i pijan zaspao – priča njegova sestra Nataša R. – Bio je dobar čovek, svima je hteo da pomogne, ovu tragediju nismo mogli ni da sanjamo.

Požar je već delimično bio ugašen kada su stigli vatrogasci, sa oko sat vremena zakašnjenja, tvrde komšije. Problem je, prema nezvaničnim informacijama, nastao zbog udaljenosti i nepristupačnog terena. Na mesto nesreće došlo je 12 vatrogasaca sa tri vozila i ekipa Hitne pomoći koja je mogla samo da konstatuje smrt nesrećnog mladića.

POŽAR I U MELjAKU

U ISTO vreme kada se zapalila kuća u Sremčici, izbio je požar i u Meljaku, na sreću bez povređenih. Vatra je gorela u sobi porodične kuće u Ulici Lole Ribara, međutim brzo je ugašena i veće štete nije bilo.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno