Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Na graničnim prelazima nema zadržavanja

Na graničnim prelazima nema zadržavanja

BEOGRAD – Na svim graničnim prelazima, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije, saobraćaj teče bez zadržavanja, a pojačan putnički promet očekuje se tek tokom večernjih časova i sutra pre podne, saopštila je Uprava carina.

Kako je navedeno, situacija u teretnom saobraćaju koja je prethodnih dana bila otežana, sada je potpuno normalizovana.

Na izlazu iz zemlje je prethodnih dana bilo zadržavanja u teretnom saobraćaju, ali je stanje sada potpuno stabilizovano i gužve nema ni na jednom teretnom terminalu.

Granični prelaz Batrovci na kome su kamioni na izlazu prethodnih dana čekali i po nekoliko sati, sada je gotovo prazan, a na izlaz iz Srbije u ovom trenutku čeka svega nekoliko kamiona.

Hrvatski pogranični organi su ubrzali rad tokom večeri i noći, pa je gužva do jutra u potpunosti raščišćena.

Na graničnom prelazu Šid, takođe, nema više zadržavanja i na izlazu za teretna vozila nema nikoga, dok za ulaz u našu zemlju kamioni čekaju oko 40-ak minuta.

Slično je i na graničnom prelazu Horgoš, na kome je postojala mogućnost da se ponovo stvore gužve zbog usporenog rada mađarskih organa koji su sprovodili detaljnu kontrolu, ali su u međuvremenu i oni ubrzali rad, pa je tokom noći iz zemlje izašlo čak 239 kamiona.

U ovom trenutku deo prelaza namenjen za teretni saobraćaj je prazan, kao i međuzona između Srbije i Mađarske.

Nešto jači priliv putnika, sa obe strane prelaza, očekuje se tek večeras i sutra pre podne.

Na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj situacija je takođe redovna i za izlaz iz zemlje čeka svega 20-ak kamiona, isto kao i na graničnom prelazu Preševo.

Na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori tokom noći je došlo do kraćeg zadržavanja, jer se na izlazu iz zemlje našlo 30-ak autobusa, ali je od jutros situacija potpuno raščišćena.

Trenutno na prelazu ima četiri kamiona i nekoliko putničkih vozila, a pojačan putnički saobraćaj u oba smera očekuje se tek tokom sutrašnjeg dana.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno