Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Najavljena tužba protiv Francuske i prijava protiv Vukčevića

Najavljena tužba protiv Francuske i prijava protiv Vukčevića

BEOGRAD – Porodice žrtava podneće krivičnu tužbu protiv svih država koje su izvršile NATO agresiju nad SRJ i sve države koje imaju vojne jedinice u sastavu KFOR-a na Kosovu i Metohiji.

Porodice kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca podneće krivičnu tužbu, Međunarodnom sudu u Hagu, protiv Francuske, članice NATO alijanse, zbog agresije nad SRJ 1999. godine i zločina nad civilima (od kojih je ubijeno osamdesetdevetoro dece), vojnicima i policajcima žrtava od Košara do Horgoša.

“Takođe ćemo Međunarodnom sudu u Hagu podneti krivičnu tužbu protiv francuskog kontigenta KFOR-a na Kosovu i Metohiji, za sve kidnapovane i ubijene u njihovoj zoni odgovornosti”, navodi se u saopštenju.

Francuski kontigent KFOR-a kao i američki, nemački, engleski, italijanski, španski su garantovali bezbednost svima koji ostanu da žive na Kosovu i Metohiji.

“Posle odlaska vojske i policije države Srbije sa Kosova i Metohije, a verujući na reč i potpisani dokument (Rezolucije 1244) naše porodice ostaju da žive na svojim ognjištima, ali doživljavaju otmice, zločine, masakre, ubistva i egzodus preko 250.000 Srba i ostalih, dodaje se u saopštenju.

Porodice žrtava će Višem sudu u Beogradu podneti krivičnu prijavu protiv bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, zbog prikrivanja dokaza, dokumenata o zločinima nad Srbima ignorišući jedino srpske žrtve.

“Neshvatljivo nam je da tužioc za ratne zločine Vladimir Vukčević nije želeo i pored kako kažu “tona i tona dokumentacije” i svedoka porodica žrtava da podigne optužnice protiv ni jednog zločinca i ni jednog komandanta tzv OVK, on je morao pored dokaza koje je imao da u odsustvu podigne krivične tužbe protiv komandanata tzv OVK, po komandnoj odgovornosti kao što je podizao krivične tužbe protiv srpskih generala vojske i policije. Imamo dokaze da je lično on zabranjivao i onemogućavao da drugi tužioci obavljaju svoj posao”, zaključuje se u saopštenju.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno