Naslovna > Srbija Danas > Hronika > NESREĆA U AUSTRIJI: Srbi nastradali na putu za Nemačku

NESREĆA U AUSTRIJI: Srbi nastradali na putu za Nemačku

U noći između srede i četvrtka prošle nedelje, na auto-putu u Austriji, u okrugu Melk, poginuli su Slađana Banić (36), iz Apatina, i još jedan mladić (33) iz Srbije, kada je kombi u kome su bili udario u kamion bugarskih oznaka.

Vozač (27) i putnik su teško povređeni, kako prenose austrijski mediji, a jedna osoba je zadobila lakše povrede. Udes se dogodio kada je vozilo srpskih registarskih oznaka, u kome je bilo petoro ljudi, iz nepoznatih razloga naglo skrenulo, udarilo u ogradu, a potom i u drugi automobil koji je vozio Austrijanac (32), iz Sankt Polten Landa.

U tom trenutku, na njih je naleteo šleper koji nije mogao da se zaustavi i smrskao je prednji deo kombija, gurajući ga trista metara dalje.

Saobraćaj je satima bio blokiran, a kolona je, usled zastoja, bila kilometarska.

Nesreća se dogodila sat vremena posle ponoći, a povređeni su odmah prevezeni u najbliže lokalne bolnice. Kako pišu austrijski sajtovi, žena i jedan muškarac su poginuli na licu mesta, dok su njihov saputnik i vozač kombija zadobili povrede opasne po život i nalaze se u bolnici. Vozač šlepera ostao je nepovređen.

Ne zna se ko je bio organizator transporta iz Srbije za Nemačku. Telo nesrećne žene još uvek nije stiglo u Srbiju, a njena porodica čeka da se reši komplikovana procedura. Prema rečima komšija u Apatinu, gde je živela s roditeljima, sve ih je uznemirila vest o tragediji.

– Njeni roditelji danima primaju saučešće. Čuli smo šta se dogodilo i veoma nam je žao i Slađane, i njenih roditelja, i njene sestre. Nije bila udata, a bila je draga i vredna devojka – kažu komšije porodice Banić iz Ulice Žarka Zrenjanina.

LOŠI VREMENSKI USLOVI?

UZROK nesreće još se utvrđuje, a prema komentarima očevidaca, te noći su, navodno, bili i veoma loši vremenski uslovi. Istražuje se i mogućnost da je umor savladao vozača kombija koji je potom izgubio kontrolu nad vozilom.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno