Naslovna > Srbija Danas > Politika > Nikolić pisao Olandu: Nema pravde za srpske žrtve

Nikolić pisao Olandu: Nema pravde za srpske žrtve

BEOGRAD – Odluka francuskog pravosuđa da oslobodi Ramuša Haradinaja duboko je potresla našu javnost i, nažalost, još više utvrdila uverenje da nema pravde za srpske žrtve, navodi se u pismu koje je, povodom presude suda u Kolmaru, predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio francuskom predsedniku Fransoa Olandu.

Nikakva objašnjenja ne mogu otkloniti utisak da je politika i ovoga puta nadvladala pravdu i da je ubijanje Srba opravdano i dozvoljeno, za razliku od zločina nad drugim narodima, istakao je Nikolić.

Naš osećaj duboke povređenosti je uvećan činjenicom da se Francuska u srpskoj istoriji doživljavala kao svetao primer prijateljstva i časti, zbog kojeg ni najveća stradanja u dva svetska rata nisu bila uzaludna.

Kao čoveku kome sam u više navrata dokazao svoje prijateljstvo, ukazujem vam na posledice takve očigledno političke odluke suda u Francuskoj, koja je nanela veliku nepravdu Srbiji, velikom prijatelju Francuske, za koju nas, u ovom trenutku, nažalost, vezuje samo slavna istorija naših dedova i očeva, stoji u Nikolićevom pismu.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno