Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Normalizacija saobraćaja na granicama

Normalizacija saobraćaja na granicama

HORGOŠ – Zadržavanje teretnog saobraćaja na više graničnih prelaza do koga je došlo usled niza tehničkih problema ubrzano se prevazilazi naporima Uprave carina, a kolone kamiona posebno na Batrovcima, Horgošu i Preševu sada se smanjuju.

Očekuje da se one u narednih nekoliko sati potpuno raščiste.

Zadržavanja više nema na prelazu Preševo, gde kamioni čekaju svega oko 20 minuta.

Na Horgošu je, tokom noćne smene iz zemlje izašlo duplo više kamiona, nego tokom dana, što znači da su odluke Uprave urodile plodom.

Trenutno je kolona kamiona na izlazu ovog graničnog prelaza duga 3,5 km i za najviše 6 sati svi kamioni koji su se tu našli izaći će iz zemlje.

Na Batrovcima je situacija nešto teža, jer je pored tehničkih problema sa naše strane, došlo i do usporavanja rada pograničnih organa susedne države.

Iako je kolona kamiona na tom graničnom prelazu sada duga 6 kilometara, očekuje se da će i tu doći do noramalizacije teretnog saobraćaja najkasnije do sutra.

Do zastoja je došlo usled teškoća u radu kompjuterskog sistema uslovljenog izmenama koje su u njega unete pre nekoliko dana, kao i merama o dodatnoj evidenciji drumskih vozila koje su bile uvedene radi bolje kontrole.

Na efikasnijem radu kompjuterskog sistema se intenzivno radi, pa se može reći da je normalizacija stanja u toku, navodi se u saopšetnju Uprave carina.

U ovom trenutku je već očigledno da je situacija na nekim od pomenutih prelaza daleko bolja nego juče, pre svega zahvaljujući urgentnim merama koje je Uprava carina preduzela još sinoć.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno