Naslovna > Oko nas > Balkan > Ozerov o ulasku CG u NATO: Dobili su omču oko vrata a ne kišobran

Ozerov o ulasku CG u NATO: Dobili su omču oko vrata a ne kišobran

Nakon dobijanja članstva u NATO, Crna Gora će dobiti “omču oko vrata” umesto “kišobrana iznad glave”, rekao je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost u gornjem domu ruskog parlamenta Viktor Ozerov povodom odluke crnogorskih poslanika da ratifikuju sporazum o pristupanju NATO.

“Crnogorci su tražili kišobran u Savetu bezbednosti UN uz pomoć NATO, ali izgleda da su dobili omču oko vrata za svoju ekonomiju”, rekao je Ozerov.

On je dodao da je Balkan oduvek bio “bure baruta” u smislu međunarodne bezbednosti dodajući da, iz tog razloga, pojavljivanje još jedne zemlje koja je “prisiljena” da potroši dva odsto svog BDP-a za odbranu neće doprineti bezbednosti na Balkanu ili uopšte u Evropi.

Ozerov je, međutim, naglasio da je “nepobitno pravo” svake zemlje da se pridružuje drugim udruženjima, organizacijama ili blokovima, preneo je TAS S.

“Za razliku od Saveta bezbednosti UN, Rusija nema pravo veta, i u slučaju Crne Gore, možemo samo da žalimo da je njena skupština usvojila odluku (o članstvu u NATO)”, rekao je Ozerov.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno