Naslovna > Regioni > Vojvodina > Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

SUBOTICA – Suživot različitih vera i nacija u Subotici je bogatstvo i primer za celu zemlju, poručio je danas u Subotici patrijarh Irinej. Njegova svetost patrijarh srpski sastao se sa gradonačelnikom i obišao bolesnike u subotičkoj bolnici.

Tokom prve zvanične posete Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja Subotici, gradonačelnik Bogdan Laban ga je upoznao sa bogatstvom ovog grada u vidu više od 20 vera i nacija koje, po njegovoj oceni, živeći u miru predstavljaju primer za Evropu.

“Lokalna samouprava i grad Subotica jednako pomaže sve verske zajednice i na to smo jako ponosni jer imamo saradnju sa svima jednako. Grad Subotica je nešto na šta nam mogu svi pozavideti u celoj Evropi i celom svetu”, rekao je Laban.

Zajednički suživot više od 20 nacija nije nikakva mana ili nedostatak već bogatsvo, ocenio je patrijarh Irinej i poručio da bi takav suživot bio poželjan u celoj zajednici.

“Dobro je kada niko ne strada i ne pati zbog toga što nosi ime nekoga naroda i što pripada nekoj veri koja nije u punoj zajednici. Ali ono što je vrlo važno za nas, a to je ono što je suština naše vere, to nam je svima zajedničko i na tome treba da zidamo naše zajedništvo i naš zajednički život”, poručio je patrijarh.

Posle sastanka sa gradonačelnikom, patrijarh Irinej posetio je i Opštu bolnicu u Subotici gde obišao odeljenje pulmologije i razgovarao sa bolesnicima na lečenju.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno