Naslovna > Srbija Danas > Politika > Pobeda SNS u Vrbasu, Kovinu i Kosjeriću

Pobeda SNS u Vrbasu, Kovinu i Kosjeriću

KVRBAS/KOVIN/KOSJERIĆ – Na redovnim lokalnim izborima u Kosjeriću, Vrbasu i Kovinu najviše glasova osvojila je SNS sa svojim koalicionim partnerima.

Prema preliminarnim rezultatima izbornog štaba SNS-a u Vrbasu, najviše glasova u tom mestu osvojila je lista “Aleksandar Vučić – brže, jače bolje” – 42,9 odsto.

SPS je osvojio 21 odsto, “Oslobodimo Vrbas (SDS,DS,LSV) – 11 odsto, Pokret socijalista – 9,5 odsto, SRS – sedam odsto, “Dosta je bilo” – pet odsto.

Prema nezvaničnim rezultatima u Kovinu, SNS je osvojio 42 odsto, SPS – 14, JS – 12, Grupa građana “Kovin može bolje – zajedno za našu opštinu – dr Ivan Dotlić” – devet, DS – osam.

Prema nezvaničnim podacima štaba SNS-a u Zaječaru je najviše glasova osvojila grupa građana “Boško Ničić” – 32 odsto.

SNS je osvojio 28 odsto a lista “Pobeda za naš grad dr Nenad Ristović” (DS-SDS-LDP-NS) 18 odsto. Koalicija SPS-JS osvojila je osam odsto, javlja dopisnik RTS-a.

Na redovnim lokalnim izborima u Kosjeriću, koalicija SNS-SPS-PUPS-SDPS osvojila je najviše glasova, a na drugom mestu je koalicija DS-SPO-LDP.

Od 9.778 upisanih birača, glasalo je 6.545, odnosno 66,94 odsto punoletnih građana.

Koalicija oko Srpske napredne stranke juče je osvojila 2.118 glasova (32 odsto – 10 mandata), koalicija koju predvodi Demokratska stranka 1.122 glasa (17,14 – pet mandata), Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović 764 glasa (11,67 – tri mandata).

Demokratska stranka Srbije 663 glasa (9,67 odsto – tri mandata), Srpska narodna partija 515 glasova (7,87 odsto – dva mandata), Nova Srbija 508 glasova (7,76 odsto – dva mandata), Pokret socijalista 456 glasova (6,97 odsto – dva mandata).

Cenzus nisu prišle Dveri za koje je glasalo 269 birača, odnosno 4,11 odsto i Srpska radikalna stranka koja je osvojila 102 glasa.

Za skupštinsku većinu je potrebno obezbediti 14 odbornika.

Lokalni parlament broji 27 mesta.

Na izborima u Odžacima pobedila je SNS.

SPS čestita SNS pobednički rezultat na lokalnim izborima

Socijalistička partija Srbije čestitala je SNS pobednički rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima i izrazila spremnost za saradnju u svim lokalnim samoupravama.

Kako se navodi u saopštenju, SPS zahvaljuje i građanima koji su na lokalnim izborima dali podršku politici Ivice Dačića i koja je prepoznata u Vrbasu, Odžacima, Kovinu, Zaječaru i Kosjeriću.

Ovakav izborni epilog predstavlja još veći motiv za preuzimanje odgovornosti za socijalno pravednije, ekonomski razvijeno i institucionalno uređeno društvo, zaključuje se u saopštenju.

Juče su održani lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima. U Kovinu i Kosjeriću izbori su bili redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima bili vanredni.

DS: Promene kreću sa lokala

Demokratska stranka saopštila je danas da je prema prvim rezultatima, koalicija oko Demokratske stranke osvojila drugo mesto na izborima u Kosjeriću sa 17.14%, treće mesto u Zaječaru sa 16.73% i treće mesto u Vrbasu sa 11,5%.

Demokratska stranka je u Kovinu osvojila je 8.59% i u Odžacima 8%, navodi se u saopštenju.

DS ocenjuje da uprkos, kako kažu, nedemokratskoj i neregularnoj atmosferi na lokalnim izborima u pet opština, rezultati pokazuju da “promene u Srbiji danas, kao i devedesetih godina, kreću sa lokala” i najavljuje da će za izbore u glavnom gradu okupiti tim sposobnih, hrabrih i poštenih ljudi koji su Beogradu potrebni.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno