Naslovna > Srbija Danas > Politika > Poslanici o javnim nabavkama, uvozu struje, moralu…

Poslanici o javnim nabavkama, uvozu struje, moralu…

BEOGRAD – U delu sednice Skupštine Srbije za poslanička pitanja, Nataša Mićić (LDP) danas je navela da je još 8. decembra postavila pitanje u vezi sa vanrednom situacijom u Užicu uvedenom januara 2014. i mogućnostima zloupotrebe i selektivne primene Zakona o javnim nabavkama.

Mićić je navela i da je takođe još u decembru pitala ko će da nadzire rad medija u predizbornoj kampanji, dodajući da je od 2003. godine uveden standard praćenja rada medija, te da je to izostalo na prošlogodišnjim parlamentarnim i nedavnim predsedničkim izborima.

A na njeno pitanje zašto je portparolu LDP Jovanu Najdenovu zabranjeno da uđe u skupštinu, podsetivši da je i u petak vraćen sa skupštinskih vrata, te koji je osnov za zabranu ulaska saradnika poslaničkih grupa, predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je da će to proveriti u Sekretarijatu.

Šef poslaničke grupe SDS Marko Đurišić pitao je ministarstva rudarstva i energetike Aleksandra Antića da li je tačno da je EPS od početka godine uvezao struju za 50 miliona dolara, da je proizvedeno samo 55 odsto od planirane proizvodnje u martu, te da li neko odgovarao zbog pokušaja manipulacije računima za struju u januar kada su potrošači dobili mnogo veće iznose od utrošene struje.

Na njegovo pitanje da li će Vučić doći danas u Savamalu da kaže građanima ko je rušio objekte u toj beogradskoj četvrti, Maja Gojković je, navodeći da može da odgovori umesto premijera, rekla da Vučić danas neće moći da dođe u Hercegovačku, jer je u Leskovcu na otvaranju 15 kilometara obnovljene pruge.

“Zamoliću ga da vam pošalje izveštaj o njegovom angažmanu kao premijera”, dodala je Gojković.

Srpska radikalna stranka zatražila je danas od ministra prosvete Mladena Šarčevića da hitno podnese ostavku iz, navodeći da je razlog moralne prirode, jer je, kako navode, ministar za državnog sekretara izabrao bivšeg radikala Marka Milenkovića.

Poslanik DS Dejan Nikolić zahvalio je svima koji su dali doprinos akciji prikupljanja sredstava za lečenje njegove maloletne ćerke u inostranstvu, a posle isteka vremena predviđenog za postavljanje pitanja Gojković ga je pozvala da postavi pitanje, navodeći da svi prolazimo kroz različite porodične tragedije, da ima vrlo blisku osobu koja prolazi kroz teške trenutke, te da za razliku od Nikolića, nema snage da stane pred kamere i o tome govori.

Poslanici su zatim počeli raspravu o amandmanima na predloge zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicine.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno