Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Premijer: Veća primanja do kraja godine

Premijer: Veća primanja do kraja godine

LESKOVAC – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država u aprilu biti u suficitu, te da veruje da će cela godina biti završena u plusu, što će krajem 2017. omogućiti povećanje plata u javnom sektoru i penzija, ali i bolja primanja u privatnom sektoru.

“Ove godine će bukvalno svi građani osetiti poboljšanje”, rekao je Vučić u obraćanju u Leskovcu na otvaranju rekonstruisane pruge Vinarce-Đorđevo.

On je rekao da će april biti završen u plusu, iako je u skladu sa planovima sa MMF i u Skupštini Srbije predviđeno pola milijardi evra deficita u prva četiri meseca, a da ćemo imati suficit.

“Više od pola milijarde dinara smo ili uštedeli ili zaradili”, rekao je Vučić.

On je naveo da će država pokušati da, uz vraćanje ranijih obaveza, godinu završi u plusu, što znači da će pred kraj 2017. biti i povećanja plata u javnom sektoru, penzija, te povećanje minimalne zarade i u privatnom sektoru.

Rekao je da je to postignuto zahvaljujući odgovornosti i ozbiljnosti ne države, nego građana koji su pokazali da veruju onima koji ne nude laka rešenja, već znaju da se samo teškim radom nešto može postići.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno