Naslovna > Regioni > Vojvodina > Šid: Izmeštanje migranata sa nekih lokacija

Šid: Izmeštanje migranata sa nekih lokacija

ŠID – Situacija sa migrantima u Šidu je stabilna, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević navodeći da je dogovoreno izmeštanje migranata sa određenih lokacija jer je, kaže, bezbednost građana na prvom mestu.

Podvukao je da država neće dopustiti da bezbednost građana bude dovedena u pitanje.

Ivanišević je danas posetio Šid gde je razgovarao sa predsednikom opštine Predragom Vukovićem i prisustvovao sastanku Saveta za bezbednost na kome je glavna tema bila trenutno stanje sa migrantima u toj lokalnoj samoupravi.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ivanišević je rekao da je dogovoreno da se izvrši alokacija migranata sa određenih lokacija jer je, kaže, bezbednost građana na prvom mestu.

Resorno ministarstvo, dodaje se, podržaće lokalnu samoupravu u nastojanju da se situacija sa migrantima održi stabilnom.

Ivanišević je zahvalio građanima Šida na razumevanju i uputio izvinjenje ukoliko su doživeli određene neprijatnosti.

Predsednik opštine Šid Predrag Vuković je istakao da su na sastanku doneti konkretni zaključci i da je podržana ideja o alokaciji migranata, kao i to da se u prihvatnim centrima Adaševci i Principovac pojača kućni red radi daljeg održavanja reda i mira u tim centrima.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno