Naslovna > Regioni > Beograd > Turci zapošljavaju 1.200 radnika

Turci zapošljavaju 1.200 radnika

TURSKA kompanija “Birlešik tekstil” nedavno je kupila fabriku “Beko” u Lazarevcu, koja je bila u stečaju! U ovoj fabrici, gde će posao naći 1.200 radnika, početak proizvodnje najavljen je za kraj godine.

Čelnike firme koja će u prvoj fazi, do decembra, zaposliti 600 radnika, mahom žena, primio je u utorak i gradonačelnik Siniša Mali.

– Ovo je potvrda da u Lazarevcu stare, zapuštene fabrike možemo da pretvorimo u moderne proizvodne objekte ili nove tržne centre – istakao je gradonačelnik. – Na taj način zapošljavamo našu građevinsku industruju i otvaramo nova radna mesta, i to je politika od koje nećemo odustati.

Predstavnik turske kompanije Muradin Guneš rekao je će ta firma posao započeti sa 600 radnika i da će se truditi da novoosnovanu kompaniju “Junajted tekstil” dovedu do savršenstva, kao i da će se tu proizvoditi najbolje svetske marke.

Ujedno, ovo je druga fabrika za koju je najavljeno da će se uskoro otvoriti u Beogradu. Za nekoliko meseci trebalo bi da počne s radom i fabrika “Meita” u Obrenovcu, u kojoj će biti uposleno 1.400 radnika.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno