Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučić pozvao Erdogana da poseti Srbiju

Vučić pozvao Erdogana da poseti Srbiju

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa turskim ambasadorom Tanžuom Bilgičem, uputio poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju i izrazio podršku projektima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).

“Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske Tanžuom Bilgičem i tom prilikom, u prijateljskim razgovorima, uputio poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju i izrazio želju da odnosi sa Turskom i njenim narodom i dalje budu u stalnom usponu”, ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima TIKA, a premijer Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici, dodaje se u saopštenju.

“Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje poverenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje”, istakao je premijer Vučić.

Ambasador Bilgič je naglasio da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu, navodi se u saopštenju.

On je najavio dolazak novih preduzetnika iz Turske, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije.

“I turski predsednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke”, smatra ambasador Bilgič, složivši se sa premijerom Vučićem da je saradnja između dveju zemalja na dobrom putu.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ponovio je poziv turskom predsedniku Erdoganu da poseti našu zemlju, ističe se u saopštenju.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno