Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučić: Sutra sednica povodom situacije u Makedoniji

Vučić: Sutra sednica povodom situacije u Makedoniji

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 14 časova hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom situacije u Makedoniji, objavio je Blic. Kako prenosi taj list, Vučić je večeras došao u Vladu Srbije u štab za praćenje situacije u Makedoniji.

“Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo”, izjavio je večeras premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.

Na pitanje Tanjuga kako vidi ovo što se događa u Makedoniji i šta bi bila njegova poruka građanima Makedonije, Vučić je odgovorio.

Mislim da građani Makedonije to dobro znaju i poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije , ali i prema državi Makedoniji.

Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji dobro znaju da to dolazi od njihovog iskrenog prijatelja, je da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, da kažem da je smirivanje situacije sasvim sigurno u najvećem interesu i Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i svi drugi problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi.

Ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje problem svih nas koji ovde živimo i bolje je da odmah zaustavimo sve probleme, i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu.

I zato molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, a neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da samo razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da učine sve da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati iskrenog i odanog prijatelja”.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno