Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučića sa Pupovcem o položaju Srba u Hrvatskoj

Vučića sa Pupovcem o položaju Srba u Hrvatskoj

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem i predsednikom Samostalne demokratske srpske stranke Vojislavom Stanimirovićem.

Razgovarali su o položaju Srba u Hrvatskoj, kao i o političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Hrvatske i ocenjeno je da je potrebno njihovo veće angažovanje u radu hrvatskih institucija.

Srpski premijer naglasio je spremnost Srbije da i dalje pruža pomoć i podršku u jačanju institucija srpske zajednice u njihovim projektima, od kojih je istaknuta pomoć u obnovi Srpskog doma u Vukovaru, kapaciteta za regionalni razvoj srpskih sredina i naučno-istraživačkih kapaciteta.

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac zahvalio je premijeru Vučiću na pružanju podrške u rešavanju otvorenih pitanja i definisanja ciljeva strateške saradnje.

On je istakao važnost unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske u današnjim regionalnim i političkim prilikama, kao i otvorenije i konkretnije saradnje dveju zemalja.

Govorilo se i o aktuelnoj situaciji sa kompanijom “Agrokor“.

Vučić je ponovio spremnost Srbije da o odnosima dveju zemalja razgovara sa hrvatskim zvaničnicima.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno