Naslovna > Oko nas > Balkan > Zaev kroz suze: Planirani pokušaj ubistva sa predumišljajem

Zaev kroz suze: Planirani pokušaj ubistva sa predumišljajem

Predsednik opozicione SDSM Zoran Zaev ocenio je da su poslednji događaji u Sobranju bili pokušaj ubistva sa predumišljajem, planiran u dogovoru i koordinaciji sa policijskim strukturama.

Zaev je na konferenciji za novinare pozvao građane da ostanu mirni i prisebni, a zaposlenicima u državnim institucijama da deluju u skladu sa zakonima zemlje.

“SAD, EU i međunarodna zajednica vidi da smo ”motor” od obnove demokratije u zemlji. Juče je bio planiran pokušaj ubistva”, rekao je Zaev, koji je tokom konferencije i zaplakao.

On je najavio da će nakon izbora predsednika Sobranja politički proces biti nastavljen izborom nove makedonske vlade, koju, kako je rekao, svi očekuju.

On je čestitao Talatu Džeferiju na izboru, a lidera VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, predsedavajućeg parlamenta Trajka Veljanoskog, zvaničnika MUP-a Čavkov Mitka i predsednika Đorđa Ivanova i njihove saradnike optužio da su odgovorni za noćašnje nasilje.

“Juče je bio test za građane i Makedoniju, poručio je Zaev.

Inače, kako je ranije saopšteno iz SDSM, Zaev se neće odazvati pozivu predsednika Ivanova na sastanak svih lidera političkih partija na kojem bi se razmatrale mogućnosti za izlazak iz najdublje krize u kojoj se, kako se ocenjuje, Makedonija našla u svojoj istoriji.

 

 

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno