Naslovna > Oko nas > Dijaspora > 28. Jun Predstavlja Srbiju u UN u Ženevi i Londonu

28. Jun Predstavlja Srbiju u UN u Ženevi i Londonu

Srpska Humanitarna organizacija 28. Jun je učestvovala na UNGA dogadjaju ‘Pripremni Proces Globalnog Dogovora za Migraciju’ u kancelariji Ujedinjenih nacija u Ženevi i na ‘Pomoć & Trgovina’ konferenciji u Londonu prošle nedelje.

U Ženevi su se sastali sa Nj.E.g. Juan Jose Gomez Camachom, stalnim predstavnikom Meksika u Ujedinjenim nacijama i Nj.E.g. Jurg Lauberom, stalnim predstavnikom Švajcarske u Ujedinjenim nacijama.

U Londonu su se sastali sa Nj.E. Elhadj As Sy, Generalnim Sekretarom Internacionalne Federacije Crvenog Krsta i Crvenog Polumeseca (IFRC) i NjKV Princezom Lamijom Bint Majid Al Saud, Generalnim Sekretarom i članom Upravnog Saveta Alwaleed Fondacije.

Dogadjaji su nastavak Svetskog Humanitarnog Samita Ujedinjenih nacija, kom je 28. Jun prisustvovao prošle godine u Istanbulu, sazvanog od strane Generalnog Sekretara UN Ban Ki-muna.

28. Jun je jedina organizacija sa zapadnog Balkana koja je pozvana na dogadjaj, kom je prisustvovalo 55 predsednika i premijera.

Sastanci su se bavili temom migracije i optimizacije humanitarnog odgovora na krize.

Nakon dogadjaja, predsednik 28. Juna, Filip Filipi Janković, je u Hagu izvestio Nj.E. Petra Vico, Ambasadora Republike Srbije u Holandiji, o dešavanjima sa konferencija.

Komentari

komentariPodeljeno