Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Bespovratna pomoć poljoprivrednicima

Bespovratna pomoć poljoprivrednicima

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević je i danas u okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uručio ugovore korisnicima bespovratnih sredstava koji su ostvarili to pravo po osnovu dva konkursa namenjena intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Reč je o 52 nova ugovora, koje je resorni sekretarijat predvideo za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godine, i još šest za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta, kojim raspolažu srednje poljoprivredne škole putem nabavke opreme.

Pred potpisivanje ovih vrednih investicija sa predstavnicima poljoprivrednih gazdinstava i predstavnicima srednjih poljoprivrednih škola iz Vojvodine, resorni sekretar je novinarima rekao da je ukupna vrednost investicija u okviru ugovora namenjenih predstavnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za nabavku sistema za navodnjavanje preko 76 miliona dinara, od čega je učešće Pokrajinske vlade oko 39 miliona dinara.

“Sa ovim investicijama imaćemo novih, preko 260 hektara pod sistemima za navodnjavanje. Ono što je novina u radu Sekretarijata, tiče se maksimalnog povraćaja do 70 posto od realizovane investicije za mlađe poljoprivrednike od 40 godina, žene, i za one koji rade u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a takvih ovom prilikom imamo 19”, saopštio je Radojević.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom što ova mera nailazi na posebno interesovanje kod mlađih poljoprivrednika i žena.

Radojević je još rekao da veruje da će se taj trend nastaviti i da će sve veći broj mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica nastaviti da se interesuje za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno