Naslovna > Regioni > Vojvodina > Budva, Bar i Tivat zovu Novosađane

Budva, Bar i Tivat zovu Novosađane

NOVI SAD – Novi Sad i Budva su gradovi pobratimi, kao i Sremski Karlovci i Tivat. Ta dva crnogorska primorska mesta, ali i Bar, predstavili su u Novom Sadu tutističku ponudu za predstojeće leto.

Vreme je da se razmišlja o moru. A naši susedi kažu da je Crna Gora pravo mesto gde treba da se provede odmor.

“Kvalitet prije svega smeštajnih kapaciteta se unapređuje, tako da i ove godine u sezonu ulazimo sa većim brojem hotela, pogotovo malih hotela visoke kategorije, koji beleže sve veću popunjenost iz godine u godinu”, kaže Željka Radak Kukavičić, direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

“Novo je da je usluga kao takva poboljšana, a da će cijene ostati na nivou prošle godine. Pokušaćemo da naša ponuda bude većeg obima i kvalitetnija”, kaže Mladen Franović, v. d. direktora Turističke organizacije Budve.

Svi koji dođu u Crnu Goru, uživaće u moru, ali i u muzičkim, gastro i drugim manifestacijama, obećavaju turistički poslenici.

“Tivat je pit stop na ruti “Gumball” od Rige do Mikonosa. Verujemo da će to biti senzacionalno, uz veliku posećenost”, navodi Gabrijela Glavočić, direktorka Turističke organizacije Tivta.

“Ono što je specifično jeste da najviše Vojvođana interesuje taj aktivni turizam, a to je ono što Bar može da ponudi, od posete Starom gradu do Skadarskog jezera, krstarenja i pešačenja”, dodaje Sanja Mitrović iz Turističke organizacije Bara.

Skoro 30 plaža u Crnoj Gori nosi plavu zastavu, koja dokazuje njihovu uređenost. Ali istoga dana može da se boravi i na obali i u eko-etno selima i nacionalnim parkovima i da se bude na raftinzima, ističu iz Turističke organizacije te zemlje.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno