Naslovna > Oko nas > Balkan > CG: Funkcioner donirao 11 plata, odrekao se reprezentacija i putuje o svom trošku

CG: Funkcioner donirao 11 plata, odrekao se reprezentacija i putuje o svom trošku

Predsednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković ostaće zapamćen u analima hronike grada kao funkcioner koji se odrekao plata tokom prve godine mandata i donirao svoje lične dohotke pojedincima, institucijama, organizacijama kojima je pomoć bila potrebna.

Aktuelni predsednik Skupštine opštine Bar, do sada je primio 11 plata, u iznosu od 13.750 evra koje su već donirane, a Novaković je najavio da će ovu praksu nastaviti i u buduće. Novaković se odrekao privilegija reprezentacija i službenog telefona, na koje ima pravo kao funkcioner, a putuje, kako kaže, „o svom trošku“.

Inače, Novaković je u politku „ušao“ kao privatnik- vlasnik lanca trgovinskih objekataa sportske opreme. Predsednik SO Bar kazao je juče novinarima da je njegova obaveza prema sugrađanima da javnosti podnese izveštaj o radu nakon 12 meseci obavljanja ove funkcije.

-Tokom minulih godinu dana trudio sam se da svedem troškove skupštinske službe na minimum. Reč je o službi koja je najmanji potrošač budžetskih sredstva u Opštini Bar. Troškove moje službe smanjio sam i tako što nisam koristio službeni telefon i reprezentaciju. Troškovi na tom planu su nula. Nemam ni jedan putni nalog. Gdje god sam putovao, putovao sam o svom trošku, a potrošnja goriva za skupštinsko vozilo koje sam koristio ja i služba bila je 88 evra na mesečnom nivou, kazao je Novaković dodajući da su to podaci koji govore da nije zloupotrebio svoju funkciju.

Navodeći šta je odrađeno Novaković je naveo jednoglasan stav svih odbornika u vezi postupka prodaje Luke Bar, koji su bili protiv privatizacije

– Bar je poslao jasnu poruku: Nezadovoljni smo dosadašnjim katastrofalnim privatizacijama u Baru koje su unazadile privredu grada. Ne želimo dalji proces po istom modelu i dodatno uništavanje privrede našeg grada. Želimo partnerski da nađemo ono što je najbolje za Bar i želimo da budemo dio procesa donošenja odluka, kazao je Novaković ističući da je odluka „ Izmene i dopune DUP Maljevik“, sa njegove tačke gledišta štetna -„ usvajanje bi prouzrokovalo višemilionsku štetu po budžet opštine Bar“. Prema njegovim rečima, ima razloga i za nezadovoljstvo: zbog nerealizovnog projekta otvranja azila za pse, te zbog nedonošenja Strateškog plana razvoja Bara. Generlno, Novaković je nezadovoljan, stepenom efikasnosti i kvalitetom kadrovskog potencijala izvršne vlasti.

– Oštro se protivim ustupanjem resursa našeg grada bilo kome sa strane na nacionalnom, ili inostranom nivou. To sam naglasio i svojim reagovanjem u vezi ustupanja servisa pomorske linije Bar –Bari i uskoro očekujte aktivnosti kroz loklani paarlament po tom pitanju, kazao je Novaković.

Novaković je naglasio da u politici nije radi ostvarenja materijalnog interesa.

-Zahvaljujem se ljudima i institucijama koji su mi omogućili da se osećam srećno i sa njima dijelim njihove probleme. Njihova imena neću javnosti otkrivati, a za potvrdu donacija imam uplatnice, rekao je Novaković navodeći da je među njima i žena, strani državljanin koju ranije nije poznavao.

– Žena se porodila u Opštoj bolnici Bar, i s obzirom da nije naš osiguranik, porođaj je trebalo platiti. Nisu imali novca, ja sam sa zadovoljstvom pomogao. U znak zahvalnosti roditelji novorođenčeta su me pitali da dam ime detetu, kazao je Novaković.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno