Naslovna > Sport > Cibona se gasi, ide u stečaj od 1. juna

Cibona se gasi, ide u stečaj od 1. juna

Hrvatski košarkaški klub Cibona od 1. juna najverovatnije otići će u stečaj zbog finansijskih problema, izjavio je bivši igrač, trener i predsednik Zagrepčana Aco Petrović.

Cibona 69 dana nije ispoštavala obaveze u predstečajnoj nagodbi i ukoliko tako nastavi još tačno tri nedelje stvoriće se svi uslovi za stečaj.

– Kao neko ko je u klub došao baš u godini kada je Lokomotiva promenila ime u Cibona, a bilo je to davne 1976. godine, jako sam zabrinut za njegovu budućnost. Ima saznanja da 1. juna Cibona ide u stečaj i da kluba kakvog smo do sada poznavali više neće biti. Neće biti više kluba s takvim imenom, grbom i bogatom istorijom – rekao je Petrović, a prenosi Večernji list.

On je dodao da je pesimista da će se pronaći rešenje u kratkom vremenskom roku.

– Ako ne možemo da spasimo Cibonu, bilo bi važno da je barem dostojanstveno sahranimo – rekao je Petrović.

Javnosti u Hrvatskoj već se proširila vest da će Cibona napraviti fuziju sa KK Zagreb kako bi se napravio novi klub pod imenom Zagreb Cibona Nova.

– Hipotetički, ako bi do toga došlo, onda bi taj klub bio dužan samo ono što je ovog trenutka dužan KK Zagreb, a ovih Ciboninih 15,5 miliouna kuna poverenici bi mogli da zaborave. Neću da ulazim u priče o spajanju jer za to nemam dokaza – kazao je Petrović.

Cibona, koja je dva puta bila prvak Evrope, ima čak 18 titula u Hrvatskoj, sedam nacionalnih kupova, kao i tri šampionska pehara i osam kupova bivše Jugoslavije, uz jedan ABA lige.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno