Naslovna > Regioni > Vojvodina > CTG aparati za bolnicu u Subotici

CTG aparati za bolnicu u Subotici

SUBOTICA – Opšta bolnica u Subotici je, u okviru akcije “Bitka za porodilišta”, dobila tri nova CTG aparata, vredna 4.000 evra.

“Kompanija “Pernod Richard” i Fond B92 su nam uručili vredan dar koji nam daje mogućnosti da još bolje oslušnemo nerođeno dečje srce i na taj način lakše dijagnostikujemo i lečimo eventualne zdravstvene probleme” , izjavio je dr Luka Anđelić, upravnik Službe za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju Opšte bolnice u Subotici.

Opšta bolnica u Subotici već ima CTG aparate u prijemnoj ambulanti, na Odeljenju za akušerstvo i u porođajnoj sali, a zahvaljujući novoj medicinskoj opremi moći će još bolje da brine o trudnicama, porodiljama i bebama.

“Posredstvom Fonda B92, kompanija “Pernod Richard” poklonila nam je tri CTG aparata koji se koriste u porodilištu. To je donacija od izuzetnog značaja jer je CTG aparat u svakodnevnoj upotrebi”, rekla je Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja za neonatologiju Opšte bolnice u Subotici.

CTG aparate je, u saradnji sa Fondom B92, obezbedila kompanija “Pernod Richard”.

“Kompanija “Pernod Richard” je, zajedničkim snagama sa Fondom B92, došla do zaključka da najbolji doprinos društvenoj zajednici možemo da damo kroz praktičnu donaciju koja potencijalno može da spasi nečiji život”, kazala je Milena Cicmil iz kompanije “Pernod Richard”.

U Opštoj bolnici u Subotici godišnje dođe na svet oko 1.300 novorođenčadi, a zahvaljujući novim CTG aparatima imaće bolje uslove za rad i brigu o majkama i bebama.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno