Naslovna > Srbija Danas > Politika > Dačić: Vreme da pobeđujemo u diplomatskim bitkama

Dačić: Vreme da pobeđujemo u diplomatskim bitkama

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija mora da bude više prisutna u SAD i da uspostavi intenzivniju saradnju sa predsednikom Donaldom Trampom, a da je jedini način da se to ostvari preko srpskog kokusa u Kongresu.

“Dosta smo gubili diplomatske bitke, vreme je da počnemo da pobeđujemo”, naveo je Dačić za “Srpski telegraf” naglašavajući da se mora sarađivati i sa predsedničkom administracijom i sa Stejt departmentom.

Kako navodi list, srpski kokus “kreće u diplomatsku ofanzivu u Vašingtonu” sa svojih 26 članova.

Iz vlade Srbije poručuju da Ministarstvo spoljnih poslova užurbano radi na tome da američki senatori i kongresmeni koji će se u Vašingtonu boriti za srpske interese što pre krenu u akciju.

Obnovljeni sastav srpskog kokusa u Vašingtonu, na čijem čelu su se do sada nalazili republikanac Ted Po i demokrata Emanuel Kliver, dobiće zadatak da jača ekonomsku saradnju SAD i Srbije, privlači nove investicije pre svega u oblasti poljoprivrede i energetike, ali i da se bavi gorućim političkim pitanjima poput statusa Kosova, procesuiranja ratnih zločinaca sa Ramušem Haradinajem na čelu i trgovine organima na Kosovu i Metohiji, navodi “Srpski telegraf”.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno