Naslovna > Oko nas > Balkan > Gde su pare prikupljene od humanitarnih akcija?

Gde su pare prikupljene od humanitarnih akcija?

PODGORICA – Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak optužila je humanitarnu fondaciju “Budi human” u Budvi da nije pomogla dečaku Luki Mijaču, za čije su lečenje građani sakupljali novac, i optužila je da je prevarila građane. Iz fondacije su reagovali da se na njihovom računu nalazi 158.000 evra uplaćenih od društveno odgovornih kompanija, te da će novac od poziva i SMS biti uplaćen do kraja meseca. Izvršni direktor Fondacije “Budi human” Goran Jovanović poručio je poslanici Bošnjak da manipuliše imenima i podacima, dovodeći građane u zabludu.

Branka Bošnjak kaže da su građani sredstva uplatili u svrhu lečenja, a ne da bi se ona držala na računu.

– Ne manipulišem ja imenima, već oni manipulišu sudbinama obolele dece! Pare su im građani uplatili ne da ih drže na računu, već da ih upotrebe u svrhu lečenja obolelih mališana u Crnoj Gori. A za takvu decu svaki minut je važan i može da znači spas – ističe Bošnjakova.

– Neka ne potcenjuju inteligenciju ovog naroda, koji je osiromašen i obespravljen, ali nije glup. Fondacija je osnovana da bi pomagala oboleloj deci, a oni se neozbiljno i krajnje neodgovorno ponašaju – poručila je Bošnjakova.

S druge strane, Jovanović odgovara da novac od mobilnih operatera nije uplaćen Fondaciji jer građani još nisu platili račune, što je, prema mišljenju Branke Bošnjak, nemoguće, jer svi znaju da se računi za telefone redovno plaćaju.

– Vrhunac Jovanovićeve manipulacije je njegova izjava da svako može proveriti stanje na računu Fondacije ukoliko dođe u banku. Poručujem Jovanoviću da se ne igra sudbinama obolele dece i ne ponižava inteligenciju građana koji su učestvovali u humanitarnoj akciji – kaže Bošnjak.

PODACI NA PORTALU

Sredstva od poziva i SMS u iznosu od 208.000 evra biće uplaćena do kraja meseca – izjavio je direktor Fondacije Goran Jovanović.

– U toku je izrada portala “Budi human”, na kojem će biti predstavljeni detalji svih uplata i raspodela novca.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno