Naslovna > Srbija Danas > Politika > Haradinaj: Srbija neće postojati na Kosovu kada budem premijer

Haradinaj: Srbija neće postojati na Kosovu kada budem premijer

PEĆ, BEOGRAD – Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj poslao je danas iz Peći poruku da “Srbija neće postojati na Kosovu” kada on bude premijer, preneo je Indeksonlajn.

“Nemamo nikakav nacrt (izazivanja) problema sa Srbijom, ali Srbija neće postojati na Kosovu. Dakle, srpska država neće imati nikakvu ulogu na Kosovu”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je ovo izjavio nekoliko dana nakon izjave premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da je eventualni izbor Haradinaja za premijera Kosova problem za Srbiju, naveo je prištinski portal.

Vulin: Kosovo je Srbija, a Haradinaj neosuđeni zločinac

Kosovo i Metohija jeste Srbija, i svaki put kada Albanci pomisle da nije, neka probaju da pod svojom zastavom sednu među priznate članice Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

“Ako Srbije nema i neće je biti na KiM, zašto se od Srbije traži da razgovara sa kosovskim Albancima i zašto prave skupove koje pre nego zakažu pitaju da li će Vučić doći i da li Srbija hoće da razgovara. Ako Srbije nema zašto sve ne završe bez nas?”, rekao je Vulin povodom izjave Ramuša Haradinaja.

“Ako nema Srbije zašto KiM nije član UN i zašto i Haradinaj mora da se krije od poternica izdatih od Srbije, zašto albanski lobisti iz celog sveta prete i mole da Srbija ne sprečava učešće KiM u UNESCO-u, zašto KiM nema vojsku, zašto je najviša vlast na KiM Unmik i zašto sa KiM pasošima najviši predstavnici Albanaca jedva da mogu da napuste i prištinski aerodrom”, dodaje se u izjavi.

KiM je po Rezoluciji 1244 teritorija pod privremenom upravom UN, a Haradinaj neosuđeni zločinac na privremenoj slobodi, zaključio je Vulin.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno