Naslovna > Oko nas > Balkan > Herceg Novi opet opozicioni

Herceg Novi opet opozicioni

Zvaničnih podataka sinoć nije bilo, ali na konferenciji za novinare u Izbornom štabu Demokrata Crne Gore, Aleksa Bečić je saopštio – nakon Budve i Kotora i Herceg Novi je od večeras slobodan grad.

Prema podacima njihovog izbornog štaba na osnovu 100% obrađenog uzorka sa svih biračkih mesta DPS je osvojio 31.5% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, DF 11% ili 4 mandata, Novska Lista 7,8% ili 3 mandata, SNP 5.5 ili 2 mandata, SD, SDP-URA, Izbor i Građanska Lista Mišo Škobalj po jedan mandat.

-Ovo znači da partije koje nikada nisu bile u koaliciji sa DPS-om imaju 19 mandata. Ovo su prvi izbori nakon kontroverznog 16. oktobra i svega što se nakon toga dešavalo. DPS sa 36% koje je ostvario 16.oktobra, pao je na 31% u opštini Herceg Novi. Demokrate su sa 14% porasle na 25, odnosno ostvarili smo rast od 80% što je najveći rast između dva izborna procesa u istoriji političkih procesa u Crnoj Gori, rekao je Bečić.

Simonida Kordić iz Dfa poručila je da ovi rezultati pokazuju ono što je najvažnije, a to je da je na izborima u Herceg Novom pobedila opozicija, da DPS prema ovim rezultatima ne može da formira vlast i da će nova vlast u gradu biti opoziciona.

Tarzan Milošević, funkcioner DPS je na konferenciji za medije izjavio da je DPS na svim svim biračkim mestima u Herceg Novom ostvarila pobedu. Priča u predhodnom periodu da će neko da pobedi DPS je daleko iza nas.

Ovi rezultati su nezvanični, a iz OIK imaćemo ih tokom dana (8. Maja).

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno