Naslovna > Srbija Danas > Politika > Karić: Vučić vratio ugled Srbiji

Karić: Vučić vratio ugled Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je kao državnik i reformator, uspeo da za kratko vreme vrati ugled i kredibiltet Srbije u međunarodnim odnosima i učini je osloncem stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi, ocenio je danas predsednik Pokreta snaga Srbije, Bogoljub Karić.

Karić je u izjavi za javnost istakao da su razgovori Vučića sa predsednicima Kine i Rusije, Si Đinpingom i Vladimirom Putinom, kao i brojni susreti sa najvišim svetskim liderima na Forumu u Pekingu, potvrdili da je Srbija ponovo postala cenjena i da je stasala u nezaobilaznog strateškog partnera najvažnijih svetskih centara – Evropske unije, Rusije, Kine i SAD, saopšteno je iz pokreta.

“Spoljnopolitičke aktivnosti premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića uvek su bile u funkciji razvoja srpske ekonomije, što pred našu poslovnu elitu postavlja domaći zadatak da sa nemačkom tačnošću, preciznošću i kvalitetom iskoristimo otvorena vrata globalnih ekonomskih sila i realizujemo šansu za biznis koji se meri milijardama evra i stotinama hiljada novih radnih mesta”, rekao je Karić.

On je dodao, da Srbija tri decenije nije imala adekvatnu sliku u svetu, ali da su istorijski koraci Vučića u političkom i ekonomskom smislu profilisali u poštovanu, stabilnu i kredibilnu državu.

“To je važan preduslov za povećanje ekonomske saradnje, za viši nivo stranih investicija, strateška partnerstva u velikim infrastrukturnim projektima, za otvaranje novih radnih mesta, povećanje standarda građana Srbije i najveće zarade zaposlenih u regionu”, navodi Karić.

On je zaključio da je pred poslovnom elitom u Srbiji veliki izazov da na najbolji način uradi domaći zadatak koji joj je postavio Vučić i iskoristi novonastali privredni ambijent.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno