Naslovna > Regioni > Beograd > Leglo zmija usred naselja

Leglo zmija usred naselja

Ogromna parcela u javnoj svojini preko puta OŠ “Mladost” u Gandijevoj na Novom Beogradu je zapuštena, a krivicu za to neće da preuzmu ni gradske, ni republičke ustanove! U međuvremenu, ovde se legu zmije, nesavesni sugrađani odlažu smeće, a građevinske firme privremeno postavljaju kontejnere za svoje radnike.

Zbog gmizavaca koji se skrivaju u korovu na ovoj lokaciji, zabrinuti sugrađanin Goran Minić obratio se višim i nižim instancama vlasti. Iz silnih dopisa koje je dobio kao odgovor jasno je da je reč o javnoj svojini i da niko neće da preuzme odgovornost za nju!

– Kao građanin osetio sam potrebu da se obratim nadležnim institucijama i prva adresa bila je “JKP Gradsko zelenilo”. Dobio sam ljubazni odgovor da se obratim “Beokom” servisu, a oni su me uputili dalje – kaže nam Minić.

U potrazi za nadležnima u ovom slučaju, Goran je zakucao na još nekoliko vrata.

– Neizgrađeni deo ove parcele je Planom generalne regulacije Beograda namenjen za izgradnju dečje ustanove i parka – odgovorili su mu iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

NIKO NIJE ODGOVORAN

Goran Minić bio je uporan u nameri da pronađe “komšiju” čija je imovina zarasla u korov. Obratio se i zaštitniku građana. Kako se navodi u odgovoru, Republička direkcija za imovinu obratila se kabinetu gradonačelnika Siniše Malog, kako bi zajedno pronašli rešenje. Ipak, nisu obavešteni da li je između njih postignut dogovor. I sam Minić pisao je kabinetu Siniše Malog, od koga je dobio obaveštenje da ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti.

Rečeno mu je da su nerešeni imovinsko-pravni odnosi “zakočili” gradnju na ovoj lokaciji i da se obrati Republičkoj direkciji za imovinu, s obzirom na to da je država vlasnik zemljišta.

To je i učinio, međutim iz Republičke direkcije objašnjeno mu je da je ova parcela “gradska zelena površina”, kako je upisano u elektronskoj bazi katastra nepokretnosti.

– Smatramo da je za održavanje tog zemljišta zaduženo pravno ili fizičko lice određeno posebnim propisima grada Beograda – navodi se između ostalog u odgovoru pomenute republičke direkcije.

Površina od oko dva hektara prekrivena je rastinjem do kolena, umesto da se na njoj igraju deca. Reporteri “Novosti” na ovom prostoru između solitera u Bloku 64, zatekli su čak i šest građevinskih kontejnera.

– Investitor koji gradi zgradu preko puta, ovde je samo privremeno postavio kontejnere i ima dozvolu za to – rekao nam je radnik koga smo sreli.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno