Naslovna > Srbija Danas > Politika > Mihajlović: Živimo na buretu baruta, zato treba stabilnost

Mihajlović: Živimo na buretu baruta, zato treba stabilnost

BEOGRAD – Živimo na buretu baruta i ne treba mnogo da se stvori iskra koja može da zapali sve i zato nam danas, kao retko kad, trebaju mir, hladne glave, uzdržanost, sve ono što vidimo kod budućeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ona u intervjuu za “Srpski telegraf” ističe da na zapaljivu retoriku iz regiona Srbija odgovora mirom, mudrošću i trezvenošću.

“Uvek pozivamo na razgovor sa jasnom porukom da nam je politička stabilnost najpotrebnija, jer bez nje nema ekonomskog napretka. Ali, uz jasan odgovor da se nikom neće dozvoliti da ponižava našu zemlju. To je ponašanje Srbije, pre svega njenog izabranog predsednika, jer on predstavlja našu zemlju”, dodaje Mihajlovićeva.

Ona ističe i da ideja o Velikoj Albaniji neće dobro doneti Albancima, kao što je ideja o Velikoj Srbiji malo toga dobrog donela Srbima i dodaje da je jedino rešenje za sve Albance, Srbe, Bošnjake i Crnogorce – EU.

Zato je odgovornost Brisela za Zapadni Balkan ogromna i dobro je što sve češće čujemo kritike da je EU zapostavila ovaj prostor i da se to može vratiti kao bumerang, objašnjava Mihajlovićeva.

Na pitanje hoće li povratak Ramuša Haradinaja na Kosovo dodatno podgrejati strasti, ona kaže da je i na ovom primeru premijer Vučić pokazao veliku ozbiljnost.

“Osloboditi čoveka, bivšeg komandanta OVK, za koga postoje tako jasni dokazi za zločine nad Srbima ne može se nikako drugačije nazvati nego lošom odlukom francuskog suda. To je novo mučenje žrtava”, naglasila je.

O mogućnosti prelivanja aktuelnih sukoba iz Makedonije u Srbiju ona je rekla da su dešavanja u Makedoniji samo još jedan dokaz koliko su svima potrebni mir i stabilnost.

“S druge strane, znam da će ova Vlada, predsednik i sve naše institicuje obezbediti mir i sigurnost za sve naše građane. Ovo treba da bude po(r)uka i onima koji na ulici umesto na izborima žele da odluče ko treba da vodi Srbiju”, kaže Mihajlovićeva.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno