Naslovna > Oko nas > Balkan > Milo: Nije Herceg Novi srpska varoš već crnogorski ponos

Milo: Nije Herceg Novi srpska varoš već crnogorski ponos

Lider DPS-a Milo Đukanović je govoreći na završnoj konvenciji svoje partije u Herceg Novom, gde se u nedelju održavaju lokalni izbori, poručio da “Novi nije srpska varoš, nego crnogorski ponos.”

– U njemu skladno žive Crnogorci, Srbi, Hrvati i svi koji su sticajem okolnosti u Herceg Novom pronašli svoj dom – rekao je Đukanović, osuvši paljbu na političke neistomišljenike iz redova opozicije, posebno Demokratskog fronta, nazivajući taj politički savez “raspomamljenom četničkom bratijom”.

– Demokratski front je najveća sramota savremene Crne Gore. Bez imalo srama oni su svake nedelje, uoči parlamentarnih izbora, odlazili u Moskvu i slikali se sa onima koji su pretili Crnoj Gori – kazao je Đukanović. – I nije im to najveći greh, nego to što su poverovali da mogu i imaju pravo da dođu na vlast izazivajući bratoubilački rat.

Ulazak Crne Gore u NATO nije želja Crnogoraca da ratuju, saopštio je lider DPS, nego da se učvrsti državna stabilnost.

– I bezbednost, kako se nikada više ne bi ponovila 1999. godina da o nama odlučuju tamo gde nas nema. Bolje će se o nama odlučivati tamo gde mi sedimo, a sedećemo od 25. maja u stolici NATO – rekao je Đukanović.

On se osvrnuo i na proteste DF i anti-NATO aktivista na dan kada je na Cetinju krnji državni parlament izglasao zakon o Severnoatlantskom paktu čime je overen put ka tom vojnom savezu.

– Koliko god nam paralo oči, ono što smo videli na Cetinju – političke vampire ispred parlamenta, ja to smatram vrlo dragocenim, jer nas je podsetio na to gde smo danas, a gde smo mogli biti da je bilo po njihovom – dodao je Đukanović.

Funkcioner Demokratskog fronta i poslanik Slaven Radunović odgovorio je bivšem premijeru:

– Đukanović je zastiđe Crne Gore i njegovi poslednji govori svode se na ogovaranje i bestijalno pljuvanje protivnika. To što kaže da Herceg Novi nije srpska varoš, nego crnogorski ponos, imaće odgovor već na izborima. Herceg Novi je u demografskom, kulturnom i istorijskom smislu srpski grad, i baš zbog toga je crnogorski ponos – poručio je Radunović.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno