Naslovna > Regioni > Vojvodina > Nagradili kolege koji su uhapsili otmičare

Nagradili kolege koji su uhapsili otmičare

NOVI SAD – Strukovno udruženje policajaca “Dr Arčibald Rajs” nagradilo je policajce, koji su učestvovali u akciji hvatanja otmičara na Mišeluku u Novom Sadu sa po 20.000 dinara.

Iz udruženja navode da su tom prilikom demonstrirane sve one osobine zbog kojih je policija jedna od institucija sa najvećim ugledom među građanima: posvećenost, profesionalnost, ažurnost i sposobnost.

“Sigurni smo da ovakva profesionalna i efikasna reakcija kolega, koja je izazvala pažnju i divljenje u celoj Srbiji, nije samo izolovani incident, već je praksa i dokaz stručnosti, motivisanosti i posvećenosti naših kadrova, uprkos objektivnim smetnjama i problemima u radu, od finansijske, do logističke prirode, a na koje Strukovno udruženje policajaca “Dr Arčibald Rajs” konstantno ukazuje. Zato naša nagrada nije samo lično priznanje ovim hrabrim momcima, već istovremeno i poruka svim kolegama koji svaki dan rizikuju svoje život za bezbednost građana, da nisu sami i da mi kao njihovo udruženje prepoznajemo rad, zalaganje i posvećenost, a prepoznaćemo ga i boriti se za njegovo vrednovanje i ubuduće”, navodi se u saopštenju.

Predsednik Udruženja “Dr Arčibald Rajs” Nenad Ljubišić ističe da nagrada koju su dodelili kolegama iznosi oko polovine plate policajaca, što nije zanemarljivo, ali da ona ima i moralni značaj.

“Mi ćemo i dalje nastaviti da stimulišemo, ističemo i nagrađujemo sve kolege koji to zaslužuju, obavlajući najteže poslove, često stavljajući svoju život na kocku, u skladu sa našim mogućnostima. Takođe ćemo nastojati da materijalno pomažemo porodice naših nastradalih kolega i stipendiramo njihovu decu”, kaže Ljubišić.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno