Naslovna > Srbija Danas > Politika > Nikolić u Abu Dabiju sa Mohamedom bin Zajedom

Nikolić u Abu Dabiju sa Mohamedom bin Zajedom

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa prestolonaslednikom Abu Dabija NJ.v. šeikom Mohamedom bin Zajedom Al-Nahjanom, u Abu Dabiju koji mu je poželeo dobrodošlicu , kao svom velikom prijatelju.

Predsednik Nikolić je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je šeik prihvatio odlikovanje, i da mu je čast što je došao u prijateljsku zemlju, u UAE, u svoju poslednju posetu.

Predsednik Srbije se zahvalio prestolonasledniku Abu Dabija što je doprineo da odnosi Srbije i UAE budu veoma intenzivni u svim oblastima.

NJ.v. šeik Mohamed bin Zajed je naglasio da mu je veoma drago što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić došao u posetu.

Prisetio se njihovog prvog susreta i utiska koji je na njega ostavio predsednik Nikolić, kao i Srbija i njen narod, a upravo je to dovelo da njihovi odnosi budu ovakvi kakvi su sada – prijateljski.

“Imamo zdrave i jake osnove za saradnju i zajedno ćemo ih graditi. Srećan sam što sam upoznao nekoga kao što ste Vi i što sam imao priliku da uspostavim dobre odnose sa Vašom zemljom. Svet se menja i na kraju se sve svodi na prijateljstvo”, istakao je šeik Nahjan.

“Danas je sve manje iskrenosti i važno je negovati iskrena prijateljstva, hvala Vam na svemu što ste učinili za Srbiju i na naporima koje ste uložili da prevaziđemo ekonomsku krizu u kojoj smo se nalazili,” podvukao je predsednik Nikolić.

“Izgradili smo most između naših zemalja, Vi treba da nastavite da gradite sa nama nove mostove, Vi ste učinili mnogo toga za odnose naše dve zemlje,” naveo je prestolonaslednik Abu Dabija.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno