Naslovna > Oko nas > Balkan > Optužbe protiv Zaeva

Optužbe protiv Zaeva

Stranka bivšeg premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE optužila je danas lidera SDSM Zorana Zaeva, pretendenta na premijersku funkciju koji je predsedniku Ivanovu podneo dokaze o postojanju većine dovoljne za formiranje vlade, da je tu stranku pretvorio u kriminalno-mafijašku organizaciju koja je povezana sa braćom Geci poznatom po zločinima i kriminalu na KiM.

U saopštenju VMRO-DPMNE se navodi da se poslanik SDSM-a Muhamed Zekiri, inače desna ruka Zaeva, fotografisao sa braćom Geci, koja su deo kriminalnog podzemlja na Kosovu i Metohiji, o čemu je pisala i štampa.

Braća Rustem i Hetem Geci, inače bivši pripadnici OVK-a, kao i njihov rođak Sabit Geci, uhapšeni su zbog sumnje da su ubili braću Vehbija i Ganija Berišu u junu 1999. godine i terete se za ratni zločin protiv civila. Napad na braću Beriša, čiji je otac, kako su pisali mediji, bio saradnik srpskih obaveštajnih službi, izvršen je ispred bolnice u Srbici. Vehbi je ubijen na licu mesta, a njegovog brata, koji je ranjen i prebačen u bolnicu, pronašli su napadači i ubili ga sa četiri metka.

MAKEDONIJA VAŽNA BUGARSKOJ

NA pitanje da li je za Bugarsku važno to što se dešava u Makedoniji, 52 odsto građana je u anketi “Galup internacionala” odgovorilo pozitivno, 12 odsto negativno, a više od 30 odsto je reklo da ne zna. Makedonija je među deset zemalja koje Bugari smatraju bliskim.

 

 

 

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno