Naslovna > Slobodno vreme > Zanimljivosti > Otkriven čudan lek za impotenciju

Otkriven čudan lek za impotenciju

Novo istraživanje otrova brazilskog lutajućeg pauka otkrilo je hemikaliju koja se smatra odgovornom za duge, bolne erekcije koje su doživeli oni koje su ujeli ovi pauci.

– Svaki deo otrova je testiran na miševima i uspeli smo da otkrijemo deo koji je odgovoran za erekciju penisa – kaže istraživač Marta de Naskimento Kordeiro.

Ranije, lekari su upozoravali pacijente sa srčanim problemima da ne koriste lekove protiv impotencijepošto je otkriveno da sildenafil, komponenta vijagre, izazivaju srčane probleme, prenosi Raša tudej. Kordeiro se sada nada da će ovo otkriće dovesti do proizvodnje novih tretmana bez sporednih efekata.

Tropski pauk, koji je dobio ime jer često šeta u urbanim područjima, može da naraste i do dva inča dužine, a raspon njegovih nogu može da dostigne dužinu do šest centimetara.

Pored bolnih erekcija, ostali simptomi ujeda ovog pauka uključuju stomačne grčeve, hipotermiju, zamagljen vid i konvulzije. Prema dostupnim podacima, najmanje 14 ljudi umrlo je od posledica ujeda.

Prirodno stanište ovog zglavkara su plantaže voća, pa zajedno sa plodovima često dospe do supermarketa širom Severne Amerike i Evrope.

Nedavno je jedna žena iz severne Engleske morala privremeno da napusti svoj dom kada je otkrila stotine brazilskih lutajućih pauka u bananama koje je kupila.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno