Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > PHP najzastupljeniji programski jezik u Srbiji

PHP najzastupljeniji programski jezik u Srbiji

BEOGRAD – Najveća regionalna konferencija o PHP programiranju održana je u Beogradu sa više od 550 učesnika i 24 govornika iz Srbije i sveta.

Kako su saopštili organizatori, PHP je najzastupljeniji programski jezik u Srbiji, upotrebljava ga polovina srpskih softverskih developera, a očekuje se da će taj broj ostati nepromenjen i u budućnosti.

Konferencija o PHP programiranju “PHP Serbia Conference 2017” okupila je međunarodne programere i softverske inženjere među kojima je bio i izumitelj PHP programskog jezika, Rasmus Lerdorf.

Predsednik Udruženja “PHP Srbija”, Aco Gagić, rekao je da konferenciju organizuju peti put i da interesovanje učesnika nikada nije bilo veće.

“Sva mesta su popunjena nekoliko meseci pre konferencije, a osim domaće IT zajednice, okupili smo softverske inženjere iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Amerike, Britanije, Poljske, Italije, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske, Crne Gore i Makedonije”, naveo je Gagić.

On je podsetio na učestalost PHP programskog jezika na srpskom softverskom tržištu.

“Od 1995. godine i prve pojave PHP-a do danas je razvijeno 18 verzija. Tokom ova dva dana, srpski developeri imali su priliku da čuju iskustva za rešavanje problema, da dobiju preporuku za različite programerske alatke i da saznaju poslednje trendove u PHP programiranju što je izuzetno važno za razvoj domaće IT zajednice”, zaključio je Gagić.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno