Naslovna > Regioni > Beograd > Podneto 23.084 zahteva za upis dece u beogradske vrtiće

Podneto 23.084 zahteva za upis dece u beogradske vrtiće

Na ovogodišnjem konkursu za beogradske predškolske ustanove podneto je 23.084 zahteva, 14.726 lično i 8.358 elektronskim putem, saopštila je danas Gradska uprava koja napominje da će 12. juna objavljena i preliminarna lista dece koja su dobila mesto u vrtićima.

U odnosu na prošlu godinu zabeležen je rast od oko šest odsto, budući da je za radnu 2016/2017. godinu podneto 21.792 zahteva tokom konkursa.

Upisne komisije u 17 beogradskih predškolskih ustanova proveravaju podnetu dokumentaciju, a tačan broj ispravnih i potpunih zahteva znaće se 12. juna imajući u vidu da deo roditelja i staratelja zahteve podnosi u više predškolskih ustanova.

Tada će, kako se navodi, biti objavljena i preliminarna lista dece koja su dobila mesto.

Predaja zahteva za oko 7.000 slobodnih mesta u beogradskim vrtićima trajala je od 8. do 19. maja.

Najviše zahteva podneto je u predškolskoj ustanovi “Čukarica” (3.265), “11. april” na Novom Beogradu (3.080) i “Boško Buha” na Paliluli (2.955).

V.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak tim povodom je rekao da je broj podnetih zahteva očekivan, iako je zainteresovanost za vrtiće mnogo veća nego ranije.

Na to je, kako je ukazao, uticala i politika Grada da se refundacijom dela troškova za privatne vrtiće pomogne roditeljima koji su ostali bez mesta u državnim vrtićima ali i smanjenje cene državnih.

Gak je ističući da će se lista čekanja, koja će sigurno i ove godine biti na nivou prošlogodišnje, smanjivati adaptacijom škola, proširivanjem postojećih vrtica, ali i gradnjom novih.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno