Naslovna > Slobodno vreme > Kultura > Poštanske marke sa likovima glumaca: Gaga i Đuza za večnost (FOTO)

Poštanske marke sa likovima glumaca: Gaga i Đuza za večnost (FOTO)

UDRUŽENjE dramskih umetnika, u saradnji sa JP “Pošta Srbije”, objavilo je seriju poštanskih maraka sa likovima velikana srpskog glumišta – Marije Crnobori, Dragana Nikolića, Nikole Simića, Olivere Marković, Bekima Fehmijua, Vlastimira Đuze Stojiljkovića, Bore Todorovića i Ružice Sokić.

O Đuzi je govorila Renata Ulmanski:

– Đuza je bio šarmer, duhovit, društven, a Vlastimir melanholik i samotnjak. Čudo od glumca, nešto što izaziva divljenje svojom neobičnošću.

To što je lik Bore Todorovića na poštanskoj markici, kazao je Milan Caci Mihailović, znači da je ovaj veliki šmeker opet spreman na putovanja, dok je Feđa Stojanović podsetio:

– Dragan Nikolić nikada nije mistifikovao svoj uspeh i popularnost. Da se danas vidi na markici imao bi puno dosetki, u stilu, gde bi sve mogao da je zalepi…

O dve pozorišne dive, Mariji Crnobori i Oliveri Marković, govorile su Svetlana Bojković i Gorica Popović.

foto N.Fifić

NIKOLA SIMIĆ KAO ROK ZVEZDA

– OD danas imamo i marku s likom Nikole Simića. Još mi u ušima odzvanjaju ovacije kojima ga je posle izvođenja kultne “Bube u uhu” publika nagrađivala 43 godine kao na rok koncertu. Bio je voljen, ali i umeo da voli – istakla je Rada Đuričin.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno