Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Privatizacija Telekoma nije aktuelna tema

Privatizacija Telekoma nije aktuelna tema

BEOGRAD – Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je danas da ponovni pokušaj privatizacije te kompanije – trenutno nije aktuelna tema.

“Trenutno privatizacija nije aktuelna tema. Mi jesmo u komunikaciji sa našim većinskim vlasnicima – državom Srbjom. Mi smo završili jedan proces privatizacije krajem 2015, što je nepunih godinu i po dana kako je vlada donela odluku da, ipak, ne proda Telekom Srbija potencijalnim kupcima, koji je bilo dosta”, rekao je Ćulibrk.

On je gostujući na RTS-u povodom obeležavanja 20 godina rada Telekoma ove nedelje da privatizacija kao tema za sada ne postoji.

“Naša obaveza kao menadžmenta kompanije je da pokušamo kroz razvoj, investicije i odnos prema korisnicima i građenje poverenja sa korisnicima, kao i širenje korisničke baze i tržišta, da očuvamo vrednost kompanije. Naša spremnost je već dokazana, bili smo u privatizaciji 2011. i 2015. godine, ukoliko do takve odluke dođe naravno da znamo kako to da sprovedemo”, dodao je Ćulibrk.

Kako kaže, opredeljenje menadžmenta je da investicijama koje su planirane i koje se već realizuju pokuša da Telekom Srbija bude i ostane lider na tržištu telekomunikacija ne samo u Srbiji već i u regionu – BiH i Crnoj Gori, gde ta kompanija ima operacije.

“Tako da privatizacija kao tema za sada ne postoji”, dodao je Ćulibrk.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno