Naslovna > Regioni > Beograd > Sladoled na Kalemegdanu 7,5 miliona

Sladoled na Kalemegdanu 7,5 miliona

Sezona sladoleda na Kalemegdanu zvanično će početi posle javnog nadmetanja za dvogodišnji zakup površine za postavljanje frižidera, koji staje najmanje 850.000 dinara godišnje! Ledeno osveženje biće dostupno na čak devet lokacija na Beogradskoj tvrđavi, od staze iz pravca Knez Mihailove ulice do Prirodnjačkog muzeja i Zoološkog vrta, što bi ukupno, po početnoj ceni, trebalo da košta 7,650 miliona dinara.

Do sredine maja biće zvanično raspisan i konkurs za postavljanje tezgi za razglednice, suvenire, balone, potvrđuju iz JP “Beogradska tvrđava”.

Konzervatori za sladoled mogli bi da osvanu duž šetališta na Kalemegdanu već od 10. maja, s obzirom na to da će licitacija za ponuđene lokacije biti gotova dan ranije. Kako se navodi u objavljenom konkursu, krajnji rok za podnošenje konkursne dokumentacije je ponedeljak 8. maj.

– Na prostoru Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan moguće je postaviti devet konzervatora za sladolede. Početna cena iznosi 850.000,00 dinara sa PDV godišnje po jednom konverzatoru, bez obzira na lokaciju – objašnjavaju iz JP “Beogradska tvrđava”.

Frižideri za sladoled moraju biti u propisanim veličinama, sa mogućnošću da rade tokom cele godine i s radnim vremenom od osam časova do ponoći svakog dana.

OBJEKTI NA ATRAKTIVNIM LOKACIJAMA

Svi nepokretni objekti na teritoriji Kalemegdana biće stacionirani na 15 najatraktivnijih lokacija.

– U postupku sprovođenja plana neophodno je obezbediti da pokretni objekti ne zaklanjaju vizure na postojeće spomenike u parku i omogućiti posetiocima sagledavanje delova parka – navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

– Pokretni objekti mogu imati suncobran ili tendu, pod uslovom da sa objektom i okolinom čine funkcionalnu i estetsku celinu i da se uklanjaju zajedno sa objektom.

Prema utvrđenom planu, u narednmom periodu odlučivaće se i o postavljanju dodatne 44 tezge za prodaju suvenira, razglednica, osvežavajućih napitaka, ali i o stalcima za bicikle, aparate za hot-dog i krofnice.

– Konkurs za određivanje korisnika mesta za postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na prostoru Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan još nije raspisan. Pripremamo konkurs i očekuje se da će biti raspisan do sredine maja, kada će biti oglašene i početne cene – tvrde iz ovog javnog preduzeća.

ZAKUPCI

NA PROŠLOGODIŠNjOJ licitaciji za tezge mesta je zakupilo 27 preduzetnika, koji su ukupno izdvojili najmanje 24,5 miliona dinara. U odnosu na 2014. godinu, lane su cene za pojedine objekte porasle sa 400.000 na 900.000 dinara.

Tada su iz JP “Beogradska tvrđava” objasnili da se početne licitacione cene menjaju u skladu sa potražnjom i postignutim cenama na prethodnim licitacijama.
Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno